En setning fra boken Himmelske samtaler med Neale Donald Walch har brent seg fast i minnet mitt: “Si din sannhet, mildt, men fullt og helt”. At det skal ta så lang tid å lære det?
Jeg har hatt et mønster som går på at jeg er snill, snill, snill veldig lenge, helt til jeg oppdager hvor forbanna jeg er. Jeg er programmert til å sette andre foran meg selv, men prøver å kvitte meg med denne uvanen, for det gavner ingen. Jeg kan undertrykke mine følelser en stund, men før eller siden kommer de ut, og gjett hvem som tar støyten? Jo, nettopp, den personen jeg med stolthet har vært så snill og grei mot lenge. Nå skal han forholde seg til et irrasjonelt kvinnemenneske som overreagerer (tilsynelatende!!! han vet ikke hva jeg egentlig reagerer på). Ikke lett å finne gode løsninger da. Det hadde vært bedre for oss begge om jeg hadde satt grenser tidligere.
Har du vært skikkelig sinna, og forstår ikke selv hvorfor du reagere SÅ voldsomt? Eller kanskje føler du deg lurt og nettopp derfor får alle følelsene endelig utløp? Da har du sikkert også gått på kompromiss med deg selv – sannsynligvis uten å være klar over det.
Vær oppmerksom på at eksplodering er bare en mulig retning følelsene kan gå. Hvis følelsene aldri får utløp vil du oppleve implodering. Da blir formelen: Snill, snill, snill… SYK & DEPRIMERT!
Her er mine tre tips til å unngå sinna-fellene:
1. Bli mer selvbevisst. Mange av oss merker ikke engang at vi svelger kameler, fordi vi lever i intellektet og ikke er tilstrekkelig i kontakt med følelsene våre. Å fange opp signaler om at noe føles dårlig, krever da øvelse. Hvis du også er programmert til å “please” andre, må du omprogrammeres, slik at du igjen kan reagere instinktivt når noen tråkker over dine grenser. Lytt til kroppen og følelsene som bor i den.
2. Ta følelsene på alvor. Ikke tro på ideén om at du overreagerer. Du overreagerer IKKE, men du reagerer på mye mer enn akkurat det som skjer her og nå. Du har samlet opp irritasjon fra flere episoder som nå får utløp. Ta lærdom av hendelsen, se alvoret i det og gjør forebyggende tiltak. Intuisjonen din tar aldri feil. Det er en grunn til at noe føles ubehagelig. Hvor sa du ja der du burde sagt nei?
3. Innse at det å alltid være snill og grei ikke tjener noen. Hvis du samler opp irritasjoner, vil demningen briste før eller siden. Sett tydelige grenser og si ifra om hva du liker og ikke liker – med det samme! En av grunnene til at skilsmisser kan bli svært opprivende, er at alle uløste konflikter kommer opp til overflaten. Følelser og skuffelser forsvinner ikke med tiden, de forsvinner først når du forholder deg til dem.
Ønsker du å stå på mail-lista mi og få mine blogger rett i mailboksen, sign deg opp her
& du får mine 3 tips til en lykkelig skilsmisse “på kjøpet”:
Din tur: Hvor føler du din partner ikke tar hensyn til deg? Kommuniser dette, mildt, men fullt og helt. Ble det bedre?
Hvis du likte denne bloggen, setter jeg stor pris på om du deler den med andre 🙂